Video Momentul în care o coloană de tancuri rusești este surprinsă și „tocată” mărunt la Avdiivka

Data actualizării: Data publicării:
Avdiivka

Au apărut imagini de la înfrângerea umilitoare pe care rușii au încasat-o la sfârșitul lunii martie în zona Avdiivka, unde au trimis o forță impresionantă de luptă, compusă din 36 de tancuri și 12 blindate de infanterie. Coloana rusească a fost surprinsă de apărarea ucraineană și „tocată” mărunt, nu mai puțin de 12 tancuri și opt blindate fiind distruse, potrivit părții ucrainene. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacul rușilor a avut loc pe 30 martie, pe frontul Avdiivka, în apropiere de satul Tonenke. Rusia a adunat 36 de tancuri și 12 vehicule de infanterie pentru acest atac.

12 tancuri și opt blindate ar fi fost distruse, potrivit contului Special Kherson Cat de pe rețeaua X, specializat în informații de pe frontul din Ucraina.

Brigada 25 aeropurtată ucraineană a publicat primele imagini filmate din dronă cu această luptă, militarii brigăzii fiind responsabili pentru distrugerea a patru tancuri și două blindate.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, acesta a fost primul asalt mecanizat de dimensiunea unui batalion al Rusiei, de când Moscova a început o nouă campanie de capturare a orașului Avdiivka la sfârșitul lunii octombrie 2023.

ISW spune că trupele ucrainene au fost nevoite să folosească o „cantitate semnificativă de muniție” pentru a respinge acest asalt, dar „capacitatea de a se apăra cu pricepere împotriva unui asalt rusesc pe scară largă într-o parte deosebit de critică a frontului, în ciuda provocărilor, sugerează că forțele ucrainene pot obține rezultate semnificative pe câmpul de luptă dacă sunt echipate corespunzător.”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri