Video Momentul în care un terorist Hamas care filma cum trage în casele israelienilor este împușcat de soldații IDF

Data actualizării: Data publicării:
Hamas mort ezgif.com-optimize (4)

Încă o filmare din timpul invaziei sângeroase a jihadiștilor Hamas într-unul dintre kibuțurile israeliene din apropierea gardului cu Fâșia Gaza a fost făcută publică de armata israeliană (IDF). Într-un clip postat luni pe platforma X, fostă Twitter, se vede cum teroriștii Hamas descarcă încărcătoarele întregi de arme automate, trag în tot ce mișcă și intră din casă în casă. Teroristul care a filmat a fost la rândul lui ucis de forțele de securitate israeliene. Imaginile sunt surprinse de camera sa de corp.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Teroristul Hamas care a surprins imaginile cu camera sa de corp a fost ucis de forțele de securitate israeliene.

Presa palestiniană afiliată la Hamas a relatat, luni dimineață devreme, că noaptea de duminică spre luni a fost „cea mai violentă noapte” de lovituri efectuate de IDF în Fâșia Gaza de la începutul războiului.

Rapoartele palestiniene au susținut că loviturile aeriene în cartierele al-Zaytoun și al-Shujaiya din orașul Gaza au continuat ore în șir în timpul nopții. Transmisiunile în direct transmise din Gaza au arătat explozii continue într-o serie de zone pe tot parcursul nopții.

Preşedintele american Joe Biden a declarat, duminică, că este de părere că gruparea militantă Hamas trebuie eliminată, dar ar trebui să existe o cale către un stat palestinian, după ce înalţi oficiali americani au avertizat că războiul dintre Israel şi Hamas ar putea escalada, relatează Reuters.

Biden nu crede că trupele americane ar fi necesare pe teren, deoarece Israelul are una dintre „cele mai bune forţe de luptă”, chiar dacă navele de război americane s-au îndreptat spre zonă pe fondul confruntărilor tot mai dese de la graniţa de nord a Israelului cu Libanul.

Israelul a declanşat o campanie aprigă de bombardamente asupra Fâşiei Gaza ca ripostă la atacurile fără precedent comise de Hamas în urmă cu opt zile, în care au fost ucişi aproximativ 1.300 de israelieni, majoritatea civili.

Întrebat dacă este de părere că Hamas trebuie eliminat în totalitate, Biden a răspuns: „Da, aşa cred. Dar trebuie să existe o autoritate palestiniană. Trebuie să existe o cale către un stat palestinian”, a spus el într-un interviu difuzat duminică de CBS 60 Minutes.

Preşedintele american a avertizat că ar fi o greşeală ca Israelul să ocupe Gaza, dar că „eliminarea” Hezbollah şi Hamas este „o cerinţă necesară”. El a spus că „ar fi o greşeală pentru Israel să ocupe Gaza din nou”.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri