Sari la conținut

Morgan Freeman vs. Kremlin, episodul 2. Ce spune despre actor purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse

Criticile autorităților de la Moscova la adresa actorului american Morgan Freeman continuă. De data asta, pe contul de Facebook al purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Zaharova a comentat pe rețeaua de socializare videoclipul în care Morgan Freeman susține că Statele Unite sunt „în război” cu Rusia, relatează The Moscow Times.

Clipul face parte dintr-o campanie de susținere media a celor trei investigații pe care Congresul Statelor Unite le derulează în legătură cu acuzele la adresa Rusiei de implicare în alegerile prezidențiale americane din 2016 în sprijinul lui Donald Trump.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a scris, miercuri, că „Morgan Freeman a fost pus (să facă declarațiile  din clip – n.r.)”.

„Cred că este încă un caz despre cum un țel limitat justifică orice acțiune”, se mai arată în mesajul Mariei Zaharova.

Videoclipul cu Morgan Freeman a fost postat de Comitetul de Investigarea Rusiei (CIR), o organizație non-profit care desfășoară campania media.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins miercuri afirmațiile din videoclip ale actorului ca fiind „pur emoționale”.

„Mulți oameni creativi cad pradă stresului emoțional fără a avea informații reale despre starea reală a lucrurilor”, a declarat Peskov, citat de agenția Interfax.

Dmitri Peskov a mai afirmat că CIS conduce campania într-o stare de „exaltare emoțională, o continuare a unei forme de McCarthyism (referire la celebrul senator american Joseph Raymond McCarthy, acuzat în anii de după al Doilea Război Mondial că ar fi capitalizat politic tema anti-comunistă din timpul președinției lui Harry  S. Truman, printr-o serie de investigații care făceau referire la o „invazie” de spioni comuniști în aparatul puterii de la Washington – n.r.)”.

„Va trece și asta cu timpul”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.