Motivul pentru care o tânără și-a căutat pe Instagram o sosie și a ucis-o ca să își însceneze propria moarte

Data publicării:
ancheta criminalisti
O tânără a căutat o femeie pe internet care să îi semene și a ucis-o pentru a-și înscena moartea. Foto: Profimedia Images

O tânără judecată pentru că a căutat o rețelele sociale o sosie și a apoi a ucis-o pentru a-și înscena propria moarte era motivată de dorința de fugi de comunitatea religioasă de care aparținea și de a „începe o nouă viață”, spun procurorii citați de Business Insider.

Sharaban K, o femeie germano-irakiană, este judecată în Ingolstadt, Germania, alături de presupusul ei complice, Sheqir K, în legătură cu uciderea unei bloggerițe, Khadidja O, în august 2022.

Conform sistemului juridic german, victimele și suspecții sunt identificați doar prin prenume și o inițială.

Potrivit polițiștilor, în săptămâna de dinaintea crimei, Sharaban K. a contactat sub diferite pretexte, pe rețelele sociale, mai multe femei care semănau cu ea. Le făcea diferite promisiuni pentru a le convinge să se întâlnească, dar încercările ei au eșuat, până la Khadidja O., influencer în domeniul produselor de frumusețe. Ea a acceptat, convinsă că va achiziționa anumite produse cosmetice.

În ziua crimei, cei doi au luat-o pe tânăra bloggeriță cu mașina, iar anchetatorii cred că cei doi au convins-o să meargă împreună cu ei într-o zonă împădurită unde au înjunghiat-o.

Cadavrul bloggeriței a fost lăsat într-o zonă rezidențială liniștită de pe malul Dunării, unde a fost descoperită de părinții tinerei care pusese la cale omorul.

Când trupul plin de sânge al tinerei a fost găsit în august 2022 într-un Mercedes parcat în orașul Ingolstadt din sudul Germaniei, criminaliștii au crezut că este Sharaban, o cosmeticiană de 23 de ani din Munchen, de origine irakiană.

În ciuda faptului că rudele femeii au confirmat că este vorba despre Sharaban, un al doilea raport al autopsiei a ridicat câteva semne de întrebare cu privire la identitatea victimei.

După noi cercetări, s-a stabilit că victima este Khadidja O.. Cu părul lung, negru și drept, un ten asemănător și un machiaj intens, cele două femei semănau „surprinzător de mult”, a spus poliția, ceea ce a determinat presa germană să numească acest caz „crima sosiei”.

Potrivit procurorului de caz, Alexandra Engel, Sharaban a încercat să-și însceneze moartea pentru a „începe o nouă viață”. Publicația Blick a relatat, citând procurorul de caz, că Sharaban voia să se distanțeze de familia ei și să scape de normele stricte ale comunității religioase yazidi.

Yazidiții, o minoritate religioasă kurdă cu o diasporă semnificativă în Germania, au reguli stricte privind căsătoriile. Adepții trebuie să se căsătorească cu oameni de aceeași religie, adesea la o vârstă fragedă, iar căsătoriile sunt uneori aranjate pe baza unui sistem de caste.

Potrivit Blick, Sharaban se căsătorise cu un alt bărbat yazidi din aceeași castă, dar relația a devenit tumultuoasă și cei doi s-au separat.

Căsătoriile yazidi sunt considerate a fi pe viață, iar divorțul poate duce uneori la expulzarea unei persoane din comunitate. Potrivit Der Spiegel, încercările de împăcare între soți duc la lungi și complicate medieri, care implică ambele familii.

Cumnatul lui Sharaban s-a pronunțat împotriva eforturilor de reconciliere a cuplului, în timpul unei întâlniri de mediere.

Procurorii cred că Sharaban a considerat crima și înscenarea propriei morți drept singura modalitate de a scăpa de situația sa familială complicată. Acum, însă, tânăra riscă să fie condamnată la închisoare pe viață.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”