Galerie Foto Ninsori puternice în mare parte din Balcanii de Vest. Zăpada a blocat drumuri și a lăsat fără curent localități întregi

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0767137570
Ninsori abundente au fost înregistrate în Kosovo. Foto: Profimedia Images

Ninsori abundente şi rafale puternice de vânt, fenomene neobişnuite primăvara, au afectat marţi regiuni extinse din Balcanii de Vest, transmite Reuters.

Ninsori abundente au fost înregistrate în Bosnia şi Herţegovina. Foto: Profimedia Images
Ninsori abundente au fost înregistrate în Bosnia şi Herţegovina. Foto: Profimedia Images

În centrul Serbiei, un autobuz a deviat de pe un drum acoperit de zăpadă, 18 persoane fiind rănite uşor, a relatat postul de stat RTS TV.

În capitala Belgrad, două fete au fost rănite după ce o creangă ruptă de zăpada umedă şi grea a căzut peste ele, potrivit autorităţilor sanitare.

Meteorologul Nedeljko Todorovic a declarat că deşi ninsorile nu sunt neobişnuite în Belgrad în aprilie, rareori zăpada căzută în această lună se depune. "Conform datelor din ultimii 100 de ani, este al unsprezecelea strat de zăpadă înregistrat la Belgrad într-o lună aprilie, iar acesta are o grosime de peste 14 centimetri, cea mai mare înregistrată până acum", a spus el, potrivit Agerpres.

Mai multe drumuri din regiunile montane din Serbia au fost blocate de zăpadă, stratul măsurând pe alocuri 40 de centimetri grosime.

Mai multe sate au rămas fără curent electric, potrivit unui comunicat emis de Departamentul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta a avertizat, de asemenea, asupra pericolului de inundaţii de-a lungul unor râuri în urma dezgheţului aşteptat zilele următoare.

În Croaţia şi Muntenegru, vântul puternic a provocat sistarea serviciilor de feribot de-a lungul coastei Mării Adriatice.

Totodată, autorităţile croate au suspendat traficul rutier pe unele drumuri din zonele costiere.

În Kosovo, autorităţile din capitala Pristina au avertizat populaţia să evite parcurile oraşului din cauza pericolului de cădere a crengilor, potrivit media locale.

Ninsori abundente au fost înregistrate, de asemenea, în Bosnia şi Herţegovina.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri