Nou record de infectări și decese în India, țara cu potențial de a deveni un uriaș dezastru umanitar - aproape un milion de infectați

Data publicării:
Bărbat cu masca sanitară
Foto: Yawar Nazir/Getty Images

Situația epidemică se înrăutățește considerabil în India, țara aflată pe locul 3 în ce privește numărul total al infectărilor cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 29.429 de noi cazuri de infectare, în timp ce țara se îndreaptă spre atingerea pragului de un milion de infectări, relatează CNN.

Ministerul Sănătății indian a raportat 29.429 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, un record pentru țara asiatică cu peste un miliard de locuitori. Pe lângă numărul uriaș de infectări, india a înregistrat și 582 de decese într-o singură zi.

Totalul infectărilor ajunge, astfel, la 936.181 iar cel al deceselor la 24.309. Dintre cei peste 900.000 de infectați aproximativ 600.000 s-au recuperat, iar în jur de 12 milioane de oameni au fost testați de la începutul pandemiei.

India este una dintre țările cu cele mai accentuate creșteri ale numărului de infectări și decese, alăturându-se Braziliei și Statelor Unite în topul celor mai afectate țări din lume.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri