NY Times: Aeronava lui Putin a intrat ilegal în spațiul aerian al NATO

Data actualizării: Data publicării:
fr

Luni, în timp ce se deplasa spre Finlanda pentru summitul cu președintele american Donald Trump, avionul prezidențial al lui Vladimir Putin ar fi pătruns fără permisiune pe un segment din spațiul aerian al NATO, susțin autoritățile estoniene, potrivit The New York Times.

Avionul prezidențial ar fi intrat ilegal pe o porțiune dintr-un culoar NATO de deasupra Mării Baltice, în spațiul aerian al Estoniei, au transmis autoritățile de la Tallinn.

Cotidianul american a postat și un link spre site-ul flightradar.24 unde se află întregistrată ruta Moscova-Helsinki, însoțită de traiectul grafic pe hartă al zborului.

Aeronava Ilyushin-96, la bordul căreia se afla liderul de la Kremlin, a zburat 50 de secunde prin spațiul aerian estonian al Alianței Nord-Atlantice, a afirmat Roland Murof, purtătorul de cuvânt al armatei estoniene.

Murof a adăugat că echipa lui Vladimir Putin ar fi trebuit să comunice autoriăților estoniene planul de zbor pentru a primi acordul ca avionul prezidențial să poată tranzita spațiul aerian NATO de deasupra Estoniei.

Kremlinul nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect, subliniază The New York Times.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri