O boală misterioasă a provocat moartea a 20 de persoane în Coasta de Fildeș

Data publicării:
Coasta de Fildeș
Imagine ilustrativă - Coasta de Fildeș. Sursa foto: Profimedia Images

Boala misterioasă care a lovit începând cu luna decembrie un sat din regiunea centrală a Coastei de Fildeş a provocat moartea a 20 de persoane, potrivit unui nou bilanţ obţinut joi de AFP din surse locale.

"Până pe 26 ianuarie, aveam 12 morţi. Joi, bilanţul s-a agravat şi am înregistrat 20 de morţi printre care doi adulţi", în timp ce, până în acest moment, "niciun adult n-a fost afectat", a declarat Paul Kouassi, preşedintele unei asociaţii de tineri din satul Kpo-Kahankro, situat la circa 20 de kilometri de oraşul Bouaké.

Bilanţul a fost confirmat de alţi locuitori ai satului, scrie Agerpres.

Kouassi a precizat că victimele adulte sunt femei cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, ambele decedate într-un spital din Bouaké "după ce au prezentat aceleaşi simptome ca în cazul primelor decese, adică vomă şi diaree".

Un număr de 33 de locuitori din Kpo-Kahankro au fost de asemenea internaţi de urgenţă la Centrul universitar (CHU) din Bouaké cu simptome similare, potrivit unor surse spitaliceşti.

Doi miniştri au fost mobilizaţi în acest sat în decembrie după primele decese, iar pe 31 ianuarie ministrul Sănătăţii, Pierre Dimba, a venit la faţa locului pentru a face o evaluare a situaţiei, potrivit lui Kouassi.

În faţa misterului acestor decese şi în aşteptarea rezultatelor analizelor care întârzie, în sat a fost avansată ipoteza unui act de vrăjitorie.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri