O centrală rusească la granița cu Ucraina a ars ca o torță. Rușii neagă că sursa incendiului a fost o explozie

Data publicării:
Clădire în flăcări cu degajare de fum
Foto: Captură Twitter

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la o centrală electrică din regiunea rusească sudică Rostov, de la granița cu Ucraina, relatează The Moscow Times. Autoritățile ruse au negat informațiile din presa locală conform căreia o explozie ar fi fost cauza declanșării focului.

Imaginile publicate pe internet arată cum centrala arde din temelii degajând cantități mari de fume. Este vorba de centrala Novocerkaskaia, aflată la aproximativ 50 de kilometri sud-est de regiunea ucraineană Donețk, parțial ocupată de ruși și despre care invadatorii spun că au anexat-o.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a declarat că pompierii au reușit să stingă flăcările, care acoperiseră, la un moment dat, o arie de 200 metri pătrați, miercuri după-amiază.

Trei angajați ai centralei au fost spitalizați cu răni, a mai scris Golubev pe rețeaua Telegram.

Centrala cu pricina este deținută de Gazprom și și-a suspendat operațiunile și furnizarea de electricitate în zonă.

Guvernatorul a negat informațiile din presa locală, conform cărora înainte de izbucnirea incendiului s-a auzit o explozie puternică. Golubev a spus că „o inspecție este în curs” și că „experții” cred că focul a fost declanșat de „aprinderea gazului” în centrală.

Incidentul de la Novocerkaskaia vine după mai multe situații similare - atacuri cu drone la rafinării de petrol și regiunile rusești de la granița cu Ucraina sau alte atacuri transfrontaliere. Guvernul ucrainean neagă, totuși, implicarea în atacuri.

Citiți și: Putin, moment rar de sinceritate în fața bloggerilor militari: „Am fi putut să ne pregătim mai bine la graniță”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri