Video O femeie din Los Angeles s-a trezit cu polițiștii la ușă: "Aveți o puma în curte"

Data publicării:
puma in cartier
O puma a fost capturată într-un cartier din Los Angeles. Foto: Captură/Youtube CBS News

P-22 este o puma deja faimoasă într-un cartier din Los Angeles. Felina a fost surprinsă de camerele de supraveghere în repetate rânduri în timp ce trecea pe lângă casele oamenilor. De când un câine a fost găsit mort, oamenii s-au panicat, iar autoritățile au monitorizat animalul și au ajuns la concluzia că felina este în suferință. Marți, echipele de polițiști, au capturat puma în curtea unei localnice, scrie Los Angeles Times. Medicii îi vor face mai multe investigații.

Puma, cunoscută ca P-22, are 12 ani, o vârstă înaintată pentru această specie și este în stare stabilă după ce a fost tranchilizată, anunță Los Angeles Times. Ea va fi supusă unei evaluări suplimentare, a anunțat Departamentul pentru Faună Sălbatică din California și Serviciul Parcurilor Naționale. Ei au anunțat "că au luat deja legătura cu instituții de top pentru centrele de îngrijire și reabilitare a animalelor”.

Animalul era căutat de o săptămână. "Modificările recente în comportamentul său, inclusiv uciderea unui Chihuahua în lesă în Hollywood Hills și atacarea unui alt câine în Silver Lake – ar putea fi semne de suferință”, au spus oficialii.

P-22 a fost capturată în curtea unei localnice. Sarah Picchi, o rezidentă din Los Feliz, a declarat pentru Los Angeles Times că ofiţerii Departamentului de Pescuit şi Faună Sălbatică au sunat la poarta şi i-au spus că are "o puma în curtea din spate".

Felina face parte dintr-un studiu al Serviciului Parcurilor Naţionale. Puma a fost adesea înregistrată de camerele de supraveghere din apropierea parcului Griffith Park din Los Angeles, o zonă sălbatică şi de picnic.

Ea purta o zgardă de urmărire GPS, care le-a permis oficialilor să o monitorizeze.

În mod obişnuit, puma ar vâna doar căprioare şi coioţi, dar au existat îngrijorări tot mai mari în urma atacului asupa câinelui.

Departamentul a precizat că va "stabili cei mai buni paşi de urmat pentru animal, acordând în acelaşi timp prioritate siguranţei comunităţilor din jur".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri