O femeie din Rusia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a pus o hârtie cu un mesaj pe mormântul părinților lui Putin

Data publicării:
Femeie sub un cireș înflorit
Irina Țibaneva a fost închisă în octombrie 2022. Foto: Profimedia Images

O rusoaică de 60 de ani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, joi, pentru „mesaj insultător”, după ce a lăsat o foaie de hârtie pe mormântul părinților dictatorului Vladimir Putin, relatează Reuters.

Procurorii au cerut o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru Irina Țibaneva, care, în octombrie, a fost acuzată că a „profanat” mormântul din Sankt Peketersburg cu o foaie de hârtie pe care scria că mama și tatăl lui Putin sunt „părinții unui maniac”.

„Moarte lui Putin, ați crescut un ciudat și un criminal”, a scris femeia pe hârtie. În mesaj, femeia le mai „cerea” părinților lui Putin să „îl ia la ei”.

Conform unui site de știri citat de Reuters, Țibaneva nu intenționează să conteste verdictul emis de sistemul de justiție al statului agresor.

Ea a spus că a scris mesajul după ce a privit știrile despre războiul din Ucraina și a înțeles că „totul este foarte înfricoșător, totul este foarte trist și sunt mulți morți”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri