O femeie din SUA acuzată că a furat dintr-un supermarket a primit despăgubiri de 2 milioane de dolari

Data publicării:
oameni la supermearket cu cos de cumparaturi
O femeie din Alabama care spune că a fost arestată pe nedrept pentru că ar fi furat dintr-un supermarket din SUA a primit despăgubiri de 2,1 milioane de dolari. Foto: Profimedia

O femeie din Alabama care spune că a fost arestată pe nedrept pentru că ar fi furat dintr-un supermarket din SUA a primit despăgubiri de 2,1 milioane de dolari.

Un juriu din Mobile County a decis luni în favoarea lui Lesleigh Nurse, care a dat în judecată Walmart pentru acuzațiile aduse, relatează Yahoo News.

Nurse a spus a fost oprită paznici în noiembrie 2016, când pleca de la Walmart cu cumprărăturile pe care le plătise deja Ea a spus că a folosit casele automate, dar dispozitivul de scanare nu a funcționat corect. Angajații supermarketului nu au acceptat explicația ei și au chemat poliția, care a arestat-o pentru furt.

Cazul ei a fost închis un an mai târziu, dar apoi a primit scrisori de la o firmă de avocatură din Florida prin care o amenințau cu un proces civil dacă nu plătea 200 de dolari, o sumă mai mare decât valoarea produselor pentru care a fost acuzată de furt.

Nurse a spus că Walmart a instruit firma de avocatură să trimită scrisorile - și că nu a fost singura care le-a primit.

„Inculpații au creat o metodă de a acuza în mod fals cetățenii nevinovați din Alabama de furt din magazine și, ulterior, au încercat să colecteze bani de la acuzații nevinovați”, potrivit documentelor din instanță.

La proces au fost depuse mărturii că Walmart și alți comercianți importanți folosesc în mod obișnuit astfel de înțelegeri în mai multe state americane și că că Walmart a câștigat sute de milioane de dolari în acest fel într-o perioadă de doi ani.

Avocații lanțului Walmart au spus că practica este legală în Alabama. Un purtător de cuvânt a declarat pentru AL.com că compania va face apel în acest caz, deoarece „nu crede că verdictul este susținut de dovezi și despăgubirile acordate depășesc sumele care pot fi acordate prin lege”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri