O gară aglomerată din Germania a fost evacuată după ce o pasageră a lăsat în tren un obiect în formă de grenadă

Data publicării:
gara germania
Mașină de poliție, în fața gării centrale Hanovra. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

O gară aglomerată din nord-vestul Germaniei a fost evacuată parţial, iar circulaţia trenurilor a fost întreruptă, marţi, după ce o pasageră a lăsat în urmă o baterie externă în formă de grenadă, transmite agenţia DPA, potrivit Agerpres.

O pasageră de 38 de ani a lăsat în urmă o baterie externă care, potrivit poliţiei, semăna foarte mult cu o grenadă de mână reală, între scaunele unui tren ce se îndrepta spre gara centrală din Hanovra, marţi dimineaţă. Un alt pasager, în vârstă de 23 de ani, a observat obiectul şi a alertat autorităţile.

Poliţia a evacuat trenul şi peroanele din apropiere şi au fost chemaţi experţi din cadrul agenţiei germane pentru îndepărtarea explozibililor, care se ocupă de obicei de bombele neexplodate rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Geniştii au constatat că obiectul era, de fapt, o baterie externă utilizată pentru încărcarea telefoanelor mobile şi a altor dispozitive electronice de mici dimensiuni. Gara centrală din Hanovra a fost redeschisă după mai puţin de o oră.

Poliţia a analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a o găsi pe proprietara obiectului, care s-a îmbarcat într-un tren de mare viteză cu destinaţia Hamburg după ce a lăsat în urmă bateria externă în Hanovra. Ea a fost reţinută în gara Hamburg-Harburg şi este cercetată penal pentru tulburarea liniştii publice. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri