Oligarhul care a criticat armata lui Putin atacă din nou: "Mi-am dat seama că Rusia, ca țară, nu mai există"

Data actualizării: Data publicării:
Oleg Tinkov
Oleg Tinkov a denunțat regimul lui Vladimir Putin. FOTO Profimedia Images

Fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci din Rusia, Oleg Tinkov, a denunțat regimul lui Vladimir Putin despre care spune că "nu este rău așa cum a crezut până acum, ci catastrofal".

"Mi-am dat seama că Rusia, ca țară, nu mai există", a spus Tinkov pentru New York Times în primul său interviu de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

El a făcut declarațiile dintr-o locație care nu a fost făcută publică, scrie The Guardian.

Tinkov a spus că Putin va rămâne la putere mult timp. "Am crezut că regimul lui Putin este rău. Dar, desigur, habar n-aveam că va lua o turnură atât de catastrofală."

Oleg Tinkov, în vârstă de 54 de ani, a ținut în aprilie titlurile ziarelor din întreaga lume după ce a lansat cele mai dure critici la adresa acțiunii militare a Kremlinului. El a transmis printr-o postare pe Instagram că 90% dintre ruși sunt "împotriva acestui război" și a numit forțele Rusiei drept "o armată de rahat".

"Și cum să fie armata bună, dacă totul în țară este scufundată în nepotism și servilism?", a scris el atunci.

În interviul de duminică, el a spus că mulți dintre cunoscuții săi din mediul de afaceri și guvernamental i-au spus în privat că sunt de acord cu el, "dar că tuturor le este frică".

Tinkov a mai afirmat că a fost forțat de Kremlin să-și vândă pachetul de 35% din acțiunile băncii pe care a fondat-o unui miliardar rus din minerit pentru o valoare mult mai mică. "A fost ca la o luare de ostatici. Iei ceea ce ți se oferă", a spus el.

Omul de afaceri a afirmat că a angajat gărzi de corp după ce prietenii cu contacte din serviciile de securitate ruse i-au spus că ar trebui să se teamă pentru viața lui.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri