Operația lui Netanyahu de implantare a unui stimulator cardiac s-a încheiat. Premierul israelian rămâne „sub supraveghere medicală”

Data publicării:
benjamin netanyahu
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Foto: Guliver/Getty Images

Starea de sănătate a prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, „este bună” după intervenţia chirugicală în care acestuia i s-a implantat in stimulator cardiac, a anunţat centrul medical Sheba, duminică dimineaţa. Netanyahu, care a fost spitalizat în cursul nopţii, „va rămâne sub supraveghere medicală în secţia de cardiologie”, a precizat spitalul din Tel Aviv, într-un comunicat.

În urmă cu o săptămână, Netanyahu, în vârstă de 73 de ani, fusese spitalizat pentru o noapte din cauza unor probleme de sănătate cauzate de deshidratare.

Medicii au decis, atunci, să apeleze la un monitor holter pentru a-i supraveghea ritmul cardiac în cadrul unor examene cardiologice, anunța profesorul Amit Segev, şeful departamentului de cardiologie al spitalului Sheba.

Prim-ministrul israelian a fost spitalizat după ce la Tel Aviv şi Ierusalim au avut loc, sâmbătă, manifestaţii masive împotriva reformei judiciare promovate de guvernul său şi care divizează ţara de mai multe luni.

Duminică la prânz vor începe în parlamentul israelian dezbateri pe marginea unei măsuri de reformă ce vizează să anuleze posibilitatea pentru justiţie de a se pronunţa cu privire la „caracterul rezonabil” al deciziilor guvernului.

Această prevedere va fi supusă, apoi, la vot în a doua şi a treia lectură. Dacă va fi adoptată, va deveni prima componentă majoră a reformei judiciare a guvernului Netanyahu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri