Pentru a face față crizei energetice, primăria dintr-un oraș francez cheltuie 6.000 de dolari pe jachete de iarnă pentru sute de copii

Data publicării:
profimedia-0713142457
„Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”, a transmis primarul Gabriel Daube. Foto: Profimedia Images

Țările europene adoptă măsuri pentru a face față crizei energetice care se profilează în această iarnă. Într-un oraș din Franța administrația locală a anunțat că va cumpăra sute de jachete din lână pentru a-i ajuta pe copii să se încălzească în sălile de clasă, având în vedere că temperaturile din clădirile publice au scăzut până la 19 grade Celsius, scrie Business Insider

Un oraș din Franța investește 6.000 de dolari în jachete pentru sute de școlari, deoarece temperatura în clasă a scăzut pe fondul crizei energetice.

Primarul din Périers, un orășel din nord-vestul țării, a discutat despre planul de achiziție a jachetelor la postul de radio francez France Bleu.

În fața unui potențial deficit de energie în această iarnă, oficialii din Périers au decis să reducă încălzirea în clădirile publice la 19 grade Celsius, a declarat primarul Gabriel Daube pentru France Bleu. El a adăugat că 19 grade sunt suportabile, dar dacă va deveni foarte frig atunci jachetele din lână ar fi utile copiilor din sălile de clasă.

„Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”, a adăugat Daube.

Périers, la fel ca multe alte orașe și orașe din Europa, a adoptat măsuri de economisire a energiei, inclusiv oprirea încălzirii, în timp ce continentul se confruntă cu surse scurte de energie.

Măsurile vin pe măsură ce Rusia blochează livrările de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1, după ce Occidentul a impus sancțiuni Moscovei după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie.

În ultima săptămână, conductele de gaze naturale au fost avariate, provocând scurgeri de metan. 

Criza energetică rezultată a forțat guvernele, băncile și alte companii din Europa să reducă consumul de energie înainte de iarnă, prin stingerea luminilor și reducerea consumului de apă. 

Finlanda a îndemnat oamenii să petreacă mai puțin timp în saune și dușuri, în timp ce italienii au fost încurajați să-și gătească pastele cu aragazul oprit pentru a reduce facturile la energie.

Citește și: Reuters: Noua ordine europeană: Italia devine mai puternică și Germania devine mai bolnavă


Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri