Peskov susține că Rusia nu vrea să rupă legăturile cu Occidentul, chiar dacă știe că NATO și SUA furnizează informații Ucrainei

Data publicării:
Dmitri Pekov
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat luni că Moscova ştie „foarte bine” că NATO şi Statele Unite furnizează informaţii Ucrainei, însă acesta nu este un motiv de rupere a relaţiilor diplomatice cu Occidentul, după atacul asupra podului peste Strâmtoarea Kerci, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„În momentele cele mai fierbinţi, avem nevoie de canale de dialog”, a declarat Peskov presei.

Reprezentantul preşedinţiei ruse fusese rugat să comenteze afirmaţia neînsoţită de dovezi a purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia Ucraina a atacat luni noaptea podul care face legătura între Rusia şi Crimeea, iar în atac au fost implicate SUA şi Regatul Unit.

Peskov a răspuns că „ştim perfect câte informaţii vin permanent de la NATO şi Washington la Kiev. De aceea, nu ne facem iluzii”.

El a adăugat însă că întrebarea unui reporter despre posibilitatea ruperii relaţiilor diplomatice „nu este foarte corectă”, deoarece trebuie păstrată posibilitatea dialogului.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri