Petrolierul moldovenesc care ar fi fost lovit de o rachetă a marinei ruse încă fumegă în Marea Neagră. Imagine din satelit

Data actualizării: Data publicării:
incendiu petrolier
Petrolierul moldovenesc "Millennial Spirit" încă fumegă în Marea Neagră. FOTO: Planet Labs - CNN

Petrolierul moldovenesc "Millennial Spirit" încă fumegă în Marea Neagră, arată imaginile din satelit, la aproape două săptămâni după ce ar fi fost lovită de o rachetă a marinei ruse, în Marea Neagră, scrie CNN.  

Planet Labs PBC a făcut publică o nouă imagine din satelit care arată un val mare de fum negru care provine de la petrolierul care plutește la aproximativ 32 de kilometri (20 de mile) la est de orașul ucrainean Odessa.

În 25 februarie, generalul-locotenent al forțelor armate ucrainene Valery Zaluzhny a declarat că o navă care naviga sub pavilionul Republicii Moldova, la 12 mile (19 kilometri) la sud de portul Yuzhny, a fost "avariată de o navă rusă". Declarația sa a făcut referire la nava "Millennial Spirit".

Nava transporta 600 de tone de păcură și motorină când a fost lovită de o rachetă a marinei ruse, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării. Doi membri ai echipajului au fost grav răniți în urma atacului, a precizat ministerul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri