Polonia a furnizat Ucrainei arme de 1,6 miliarde de dolari. „Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză şi europeană”

Data publicării:
Mateusz Morawiecki face declarații
Premierul polonez, Mateusz Morawiecki. Foto: Profimedia Images

Polonia a furnizat Ucrainei arme în valoare de 1,6 miliarde de dolari pentru a o ajuta să facă faţă invaziei ruse, a spus premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Până în prezent, Polonia a transferat vecinului nostru estic echipamente militare în valoare de aproximativ 7 miliarde de zloţi, mai mult de 1,6 miliarde de dolari, a spus Mateusz Morawiecki la finalul unei întâlniri la Cracovia cu omologul său ucrainean, Denis Şmîgal, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Acest echipament salvează suveranitatea ucraineană, poloneză şi europeană, a subliniat el într-un comunicat.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei la sfârşitul lui februarie, guvernul polonez a anunţat că a furnizat Ucrainei rachete antitanc, rachete antiaeriene, mortiere, muniţie, precum şi drone.

Patruzeci de tancuri, precum şi aproximativ şaizeci de transportoare blindate ar urma să facă parte din echipamentele furnizate de Polonia Kievului, potrivit presei poloneze, fără ca guvernul să confirme oficial acest lucru.

În cursul întâlnirii lor de la Cracovia, premierii celor două ţări au semnat un acord de cooperare în domeniul căilor ferate şi transportului feroviar pentru transportul de mărfuri ucrainene şi a permite Kievului să ocolească blocada porturilor ucrainene de către Rusia.

De asemenea, ei au apreciat sancţiunile împotriva Rusiei în mod clar inadecvate şi au lansat un apel la noi sancţiuni asupra petrolului, gazului şi cărbunelui rusesc.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri