Polonia începe vaccinarea anti-COVID cu a patra doză

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus Vaccination
Vaccin anti-COVID. Foto: Profimedia Images

Polonia va oferi cetăţenilor cu vârste între 60 şi 79 de ani a patra doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 începând de vineri, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski.

Pentru persoanele cu sisteme imunitare slăbite, vaccinul va putea fi administrat de la vârsta de 12 ani, a spus Niedzielski, potrivit agenţiei de ştiri PAP, citată de DPA și Agerpres.

Circa 22,5 milioane de locuitori din populaţia de 40 de milioane a Poloniei a fost vaccinată cu primele două doze, iar dintre aceştia 11,9 milioane au primit şi doza booster.

Niedzielski a raportat că pe teritoriul ţării se înregistrează în medie circa 3.000 de noi cazuri de COVID-19 zilnic, vârful valului de vară fiind aşteptat în cea de-a doua jumătate a lunii august, când numărul cazurilor se estimează că va creşte până la 10.000 pe zi.

Într-un interval de şapte zile până pe 20 iulie, Polonia a înregistrat 22 de decese din cauza COVID-19. De la începutul pandemiei în martie 2020, în Polonia s-au înregistrat 116.480 de decese asociate coronavirusului.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri