Polonia se declară pregătită să îi ajute pe cei forțați să fugă din Ucraina de o posibilă invazie rusească

Data publicării:
Bărbat cu steaguri ale SUA în spate
Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak. Foto: Profimedia Images

Polonia este pregătită să îi ajute pe cei care urma să fie forțați să părăsească Ucraina în eventualitatea unei invazii rusești, a anunțat, vineri, ministrul polonez al apărării, relatează Reuters.

„În ce privește criza care ar fi produsă cu siguranță dacă Rusia va ataca Ucraina, vreau să accentuez că suntem pregătiți să îi ajutăm pe cei care vor fi forțați să părăsească Ucraina”, a spus oficialul polonez în cadrul unei conferințe comune cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

Forţele concentrate de Rusia în apropierea frontierelor cu Ucraina se ridică, probabil, la 190.000 de soldaţi, a estimat vineri ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) într-o declaraţie la o reuniune a acestui forum paneuropean cu sediul la Viena privind criza din Ucraina. 

State occidentale au atenţionat miercuri că prezenţa militară rusă se intensifică la graniţele Ucrainei, contrar insistenţelor Moscovei, care afirmă că şi-a retras parţial forţele.

 Imagini din satelit realizate în ultimele două zile arată că se construiește un nou pod peste un râu important din Belarus și un drum de legătură, la mai puţin de 6 kilometri de graniţa cu Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri