Galerie Foto Polonia vrea să se retragă din tratatul european privind violenţa împotriva femeilor. Decizia a declanșat un val de proteste

Data actualizării: Data publicării:
Polonia se va retrage din tratatul european privind violenţa împotriva femeilor. Mii de persoane au protestat față de această decizie
Foto: Profimedia Images

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a anunțat că țara sa va declanșa, luni, demersurile pentru a se retrage din tratatul privind violența împotriva femeilor, scrie BBC. El susţine că convenţia a încălcat drepturile părinţilor şi „conţine elemente de natură ideologică”.

Zbigniew Ziobro a declarat că documentul, cunoscut sub numele de Convenţia de la Istanbul, este „dăunător”, deoarece a impus şcolilor să-i înveţe pe copii despre gen și a adăugat că reformele introduse în ţară în ultimii ani oferă protecţie suficientă femeilor.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

În urma deciziei, mii de persoane au ieșit în stradă în semn de protest, afișând pancarte cu mesajul: ”PiS este iadul femeilor”. ”Scopul este legalizarea violenţelor domestice”, a declarat una dintre organizatoarele marşului din Varșovia.

Partidul de conducere Lege şi Justiţie (PiS) şi partenerii săi de coaliţie au adoptat poziția Bisericii Catolice, guvernul promițând să promoveze valorile familiei tradiţionale. 

Preşedintele Andrzej Duda a fost reales la începutul acestei luni în urma unei campanii în care a descris promovarea drepturilor LGBT ca o „ideologie” mai distructivă decât comunismul.

Citește și: Comisia LIBE a Parlamentului European denunţă deteriorarea continuă a democraţiei în Polonia

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri