Povestea adevărată a lui „Pablo Eskobear”, ursul răpus de o supradoză de cocaină după ce s-a înfruptat din drogurile unui contrabandist

Data actualizării: Data publicării:
urs pe fundal negru
Drogurile din care s-a înfruptat ursul au fost evaluate la 20 de milioane de dolari. Foto: Profimedia Images

Titlul noii comedii negre, „Ursul Cocaină”, nu ascunde prea multe despre scenariul acestui film în care un urs face ravagii după ce se droghează cu cocaină. Dar povestea bizară este inspirată dintr-un incident real în care un urs negru din America a mâncat din cocaina unui cunoscut traficant de droguri din anii '80, scrie Insider.

În 1985, investigatorii au descoperit cadavrul lui Andrew Thornton, un traficant de droguri și fost ofițer de poliție responsabil de combaterea distribuției de droguri, în curtea unei case din Knoxville, Tennessee. Acesta purta o parașută, pantofi Gucci și o geantă cu 35 de kilograme de cocaină.

Polițiștii cred că Thornton se afla la bordul unui avion cu care transporta droguri din Columbia și că bărbatul a aruncat o parte din droguri într-o pădure din apropiere, cu intenția de a le ridica mai târziu, potrivit Washington Post.

Thornton ar fi aruncat o parte din drogurile pe care le transporta pentru că avionul său era prea încărcat, apoi s-a parașutat.

Investigatorii au găsit și drogurile aruncate din avion, împreună cu rămășițele unui urs care a murit, aparent, după ce a mâncat din proviziile de milioane de dolari ale lui Thornton. Ursul ar fi murit cu o lună înainte de a fi descoperit într-o zonă montană a statului Georgia.

ursul-cocaină
Poză de la premiera din Los Angeles a filmului „Ursul Cocaină”. Foto: Profimedia Images

„Nu a mai rămas nimic în afară de oase și blană”

Patruzeci de pachete de cocaină – în total, 40 de kilograme în valoare de 20 de milioane de dolari – au fost rupte și împrăștiate peste tot de ursul care între timp a fost poreclit „Pablo Eskobear”, nume ce face referire la „Regele Cocainei”, faimosul baron al drogurilor Pablo Escobar.

„Ursul a ajuns la [droguri] înainte să o putem face noi și a rupt geanta, și-a luat niște cocaină și a făcut supradoză”, a spus Gary Garner, care lucra la acea vreme pentru Biroul de Investigații din Georgia. „Nu a mai rămas nimic în afară de oase și blană.”

Ursul negru ar fi murit după ce trei sau patru grame din cantitatea de cocaină pe care a ingerat-o i-au intrat în sânge, potrivit doctorului Kenneth Alonso, șeful departamentului de examinare medicală a statului american.

În afară de drogurile degustate de urs, polițiștii au mai găsit în aceeași zonă alte trei genți cu peste 100 de kilograme de cocaină.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri