Premierul demisionar al Franţei, Edouard Philippe, vizat de o anchetă privind criza coronavirusului. Au fost depuse 90 de plângeri

Data publicării:
prmier frantei demisie getty
Premierul demisionar al Frantei este vizat de o anchetă privind gestionarea crizei coronavirusului FOTO: Getty Images

Premierul demisionar al Franţei, Edouard Philippe, şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Olivier Véran şi Agnès Buzyn, sunt vizaţi de o investigaţie privind gestionarea crizei coronavirusului, potrivit cotidianului Le Monde.

Curtea de Justiţie a Republicii (CJR) a iniţiat o procedură de informare judiciară în cazul fostului premier Edouard Philippe şi al foştilor miniştri ai Sănătăţii Olivier Véran şi Agnès Buzyn, a declarat procurorul general al Curţii de Casaţie din Franţa, François Molins, scrie Mediafax.

Guvernul condus de Edouard Philippe a demisionat vineri. Agnès Buzyn a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Edouard Philippe din mai 2017 până în februarie 2020, fiind succedată de Olivier Véran. 

Curtea de Justiţie a Republicii a admis nouă plângeri din totalul de 90 depuse în contextul crizei coronavirusului. Reclamanţii denunţă punerea în pericol a vieţii, cazuri de omor prin neglijenţă şi refuzul oferirii de asistenţă medicală unor persoane aflate în pericol.

Premierul demisionar Edouard Philippe a anunţat, potrivit Agenţiei France-Presse, că a luat act de anunţul anchetei, subliniind că va furniza "toate răspunsurile necesare".

În Franţa s-au înregistrat până în prezent 204.222 de cazuri de coronavirus şi 29.896 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Citiți și:

Jean Castex a fost nominalizat de Emmanuel Macron în funcția de premier al Franței

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri