Premierul Israelului anunță planul său de luptă cu schimbările climatice. Bennett vrea reducerea emisiilor cu 85% până în 2050

Data publicării:
Naftali Bennett flancat de steaguri ale Israelului
Premierul israelian, Naftali Bennett. Foto: Profimedia Images

Guvernul israelian condus de Naftali Bennett a anunțat un plan pentru reducerea emisiilor de carbon până în jurul anului 2050 și pentru o tranziție spre o economie nepoluantă. Planul urmează să fie prezentat duminică în parlamentul israelian.

Documentul prevede o reducere cu 85% a emisiilor de carbon ale Israelului până în 2050 în raport cu 2015, cu un obiectiv intermediar de reducere cu 27% în 2030, conform AFP, citat de Agerpres.

„Este pentru prima dată când guvernul israelian fixează obiective naţionale comune pentru reducerea emisiilor de carbon şi anunţă o strategie naţională de orientare spre o economie nepoluantă, eficientă şi competitivă”, subliniază într-un comunicat comun premierul Naftali Bennett şi mai mulţi miniştri implicaţi.

Noul guvern, instalat luna trecută, numără printre miniştri mai multe personalităţi care au făcut din apărarea mediului una din priorităţile lor. Este cazul în special al ministrului transporturilor, Merav Michaeli (Partidul Muncii), şi al ministrului pentru protecţia mediului, Tamar Zandberg (Meretz, de stânga).

Semnatar al acordurilor de la Paris din 2015, Israelul se angajase până acum doar să menţină stabile emisiile sale de carbon până în 2030, un obiectiv considerat insuficient de ecologişti.

Israelul depăşise termenul limită fixat pentru a-şi prezenta noile ţinte de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, în cadrul acordului de la Paris.

Planul prevede, printre altele, o reducere cu 96% a emisiilor din sectorul transporturilor, cu 85% a celor din sectorul de electricitate şi cu 92% a deşeurilor municipale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri