Premierul Poloniei spune că „Germania este principalul obstacol în calea sancțiunilor” mai dure împotriva Rusiei

Data publicării:
Olaf Scholz și Mateusz Morawiecki
„Germania este principalul obstacol în calea sancțiunilor”, a spus premierul Poloniei. „Ungaria este în favoarea sancțiunilor.” Foto: Profimedia Images

Germania este principalul obstacol în calea impunerii unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, a spus luni prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki în timpul unei conferințe de presă, informează Reuters. Morawicki a mai subliniat și faptul că Ungaria nu se opune sancțiunilor.

Comentariul premierului polonez vine la o zi după ce Viktor Orban a câștigat alegerile parlamentare, în ciuda faptului că a fost criticat pentru poziția ambivalentă pe care a adoptat-o față de Rusia după invadarea Ucrainei.

„Trebuie să recunoaștem, indiferent de modul în care abordăm Ungaria, că este a patra victorie de acest gen și trebuie să respectăm alegerile democratice”, a spus premierul Poloniei, adăugând că „Germania este principalul obstacol în calea sancțiunilor. Ungaria este în favoarea sancțiunilor.”

Premierul Poloniei spune că Germania este principalul obstacol în calea impunerii unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei
Morawiecki a prezentat săptămâna trecută un plan în 10 pași pentru a salva Ucraina, iar cel mai important pas era renunțarea la livrările de energie din Rusia. Foto: Profimedia Images

Morawiecki a prezentat săptămâna trecută un plan în 10 pași pentru a salva Ucraina, scrie Politico, care a fost conceput împreună cu Slovenia și Cehia. Cel mai important pas este cel de a opri plățile către Moscova pentru petrol, gaz și cărbune.

Într-un interviu publicat duminică, vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a acuzat Franța și Germania că sunt prea apropiate de Rusia, criticând în special Berlinul pentru că nu a livrat destule arme Ucrainei și că refuză să importe petrol rusesc.

„Nu poți să sprijini constant o mare putere ca Rusia cu miliarde [de euro] plătind pentru achizițiile din domeniul eneregiei”, a spus Kaczynski. „Acest lucru trebuie să se termine.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri