Video Premierul Viktor Orban s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm

Data actualizării: Data publicării:
viktor orban este vaccinat in umarul stang
Premierul maghiar Viktor Orban s-a vaccinat în luna februarie cu vaccinul chinezesc Sinopharm. Sursă foto: Facebook / Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, în vârstă de 57 de ani, s-a vaccinat cu serul de imunizare anti-COVID-19 al companiei chineze Sinopharm și a postat pe Facebook fotografii de la vaccinare.

„Sunt vaccinat”, a scris duminică premierul Viktor Orban, postând imagini din momentul vaccinării, dar și cu serul care i-a fost administrat, cel chinzesc. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinuri din China și Rusia, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a autorizat aceste vaccinuri.

vaccin sinopharm - fb viktor orban
Premierul Viktor Orban a postat pe Facebook o poză cu vaccinul folosit pentru imunizarea anti-COVID, cel al companiei chineze Sinopharm Foto: Facebook Viktor Orban

Autorităţile de la Budapesta au cumpărat cinci milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Sinopahrm, dar Ungaria foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Premierul Orban a spus că vaccinul cel mai bun este cel pe care îl ai cel mai repede, aşa că nu şi-a pus baza doar în dozele contractate de Comisia Europeană. Oficialii de la Budapesta au criticat constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, guvernul lor fiind nemulţumit de ritmul lent al distribuirii dozelor.

Viktor Orban a fost foarte direct în ceea ce priveşte subiectul: „Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, a declarat premierul maghiar, citat de Mediafax.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri