Președintele Ungariei l-a eliberat din funcție pe șeful Statului Major al Apărării

Data publicării:
Șeful Statului Major al Apărării din Ungaria, Romulusz Ruszin-Szendi dă mâna cu un militar american în timpul unui exercițiu de luptă în Ungaria, pe 29 septembrie 2022.
Romulusz Ruszin-Szendi (s) a fost eliberat din funcția de șef al Statului Major al Apărării din Ungaria. Foto: Profimedia Images

Șeful Statului Major al Apărării din Ungaria, Romulusz Ruszin-Szendi, a fost eliberat din funcție de președinta țării, Katalin Novák, la propunerea ministrului Apărării, în locul acestuia urmând să fie numit Gabor Borondi, care reprezintă în prezent Forţele de Apărare Ungare la Bruxelles, scrie hirado.hu.

În comunicatul ministerului Apărării ungar nu este precizat motivul pentru care Romulusz Ruszin-Szendi a fost eliberat din funcție "de îndată". În schimb, documentul amintește contribuţia acestuia la accelerarea şi modernizarea pregătirii militare şi la creşterea capacității de luptă a Forţelor de Apărare ungare.

Romulusz Ruszin-Szendi "va continua să servească Ungaria în alte domenii", se arată în document.

Înlocuitorul acestuia, Gabor Borondi, este generalul cu cea mai mare experiență din Armata Ugară. Acesta are o carieră de 30 de ani, în care a participat la operaţiuni NATO în Europa şi în afara ei și a fost până acum șeful Reprezentanţei militare a Ungariei la Bruxelles pe lângă NATO şi UE.

Potrivit ministerului, sarcina prioritară a noului şef de Stat Major este, pe lângă continuarea schimbării sistemului de organizare realizată până în prezent, să continue dezvoltarea Forţelor de Apărare ungare pentru a deveni moderne şi eficiente.

Potrivit portfolio.hu, eliberarea din funcție a lui Romulusz Ruszin-Szendi vine într-un moment în care are loc un proces de "întinerire" în cadrul Armatei Ungare.

De asemenea, decizia vine în aceeași zi în care Armata Ungară a participat la evacuarea a 32 de persoane din Sudan.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri