Prima Doamnă Jill Biden, depistată cu cancer de piele, a fost operată. Președintele s-a aflat permanent lângă ea

Data actualizării: Data publicării:
jill biden si joe biden
Jill Biden a fost operată de cancer, iar președintele SUA i-a fost permanent alături. Foto: Profimedia Images

Prima Doamnă Jill Biden a fost operată, miercuri, fiindu-i îndepărtate două leziuni canceroase cutanate, a anunțat medicul președintelui, potrivit The Washington Post. Inițial, Jill Biden, în vârstă de 71 de ani, a fost pregătită pentru intervenția unei singure leziuni, însă în timpul procedurii a mai fost descoperită o a doua. Intervenția cunoscută în mod obișnuit ca operație Mohs, a avut loc la Centrul Medical Militar Național Walter Reed și a fost un succes.

În timpul acelei proceduri, medicii au confirmat că leziunea este carcinomul bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată în Statele Unite. În timpul pregătirii preoperatorii a lui Biden, medicii au identificat, de asemenea, o leziune pe partea stângă a pieptului al cărei aspect era în concordanță cu carcinomul bazocelular, a spus O’Connor. Acea leziune a fost, de asemenea, îndepărtată prin intervenția chirurgicală Mohs, a spus O’Connor, și tot țesutul canceros a fost îndepărtat, informează The Washington Post.

În plus, medicii au identificat o mică leziune și pe pleoapa stângă a lui Primei Doamne în timpul procedurii, dar nu au stabilit că ar fi un carcinom bazal. L-au scos și l-au trimis la un laborator pentru „examinare microscopică standard”.

Experții au spus că Jill Biden are un prognostic excelent, deoarece cancerul ei de piele a fost identificat și îndepărtat devreme. Carcinomul bazocelular este mult mai puțin grav decât alte forme de cancer de piele, cum ar fi melanomul și carcinomul scuamos, deoarece leziunile sale metastazează rar.

În plus, rata de vindecare pentru intervenția chirurgicală Mohs este de aproximativ 98%, a spus Mathew Avram, directorul Centrului de Dermatologie Laser și Cosmetică de la Spitalul General din Massachusetts. Există o șansă foarte mică de recidivă, a spus Avram.

„Nu ar trebui să aibă niciun efect asupra sănătății ei pe termen lung”, a adăugat el. „Chiar și atunci când reapare, reapare la nivel local și pur și simplu scoți mai mult țesut.”

Carcinoamele bazocelulare pot fi agresive la locul lor, au spus experții, dar rareori prezintă o problemă pe termen lung dacă tot țesutul canceros este îndepărtat.

„Nu ar trebui să fie o problemă pentru Dr. Biden”, a spus Ashwani Rajput, directorul Centrului de Cancer Johns Hopkins Kimmel din Washington. „În cele mai multe cazuri, acest lucru rezolvă problema. Rezecția chirurgicală este tratamentul pentru aceasta, așa cum a făcut ea, așa că nu este necesar niciun tratament suplimentar.”

Alți președinți s-au confruntat cu cazuri similare. Ronald Reagan i s-a îndepărtat o excrescență din nas în 1985, în timp ce era președinte, care s-a dovedit a fi un carcinom bazocelular. Soția lui, Nancy Reagan, a fost diagnosticată cu aceeași formă de cancer pe buza superioară în 1982. I s-a îndepărtat și nu a mai avut nevoie de tratament.

George H.W. Bush a avut un carcinom bazocelular îndepărtat de pe obrazul stâng în 1986, în timp ce era vicepreședintele lui Reagan.

Așa cum era de așteptat, Joe Biden a fost alături de soția sa toată ziua de miercuri, a anunțat Casa Albă.

Fiul soților Biden, Beau, a fost diagnosticat cu un cancer la creier agresiv cunoscut sub numele de glioblastom în 2013 și a murit în 2015. Președintele a vorbit des despre cancerul fiului său, iar lupta împotriva acestei boli este una din cele mai importante priorități pentru familia Biden.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri