Prima reacție a lui Zelenski după prăbușirea avionului lui Prigojin: Nu avem nimic de-a face cu asta. Toată lumea își dă seama cine are

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat asigurări, joi, că Ucraina nu are nimic de-a face cu prăbuşirea avionului lui Prigojin. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dat asigurări, joi, că Ucraina nu are nimic de-a face cu prăbuşirea avionului lui Prigojin, scrie presa ucraineană de stat, citată de CNN.

„Noi nu avem nimic de-a face cu această situaţie. Asta e sigur. Dar cred că toată lumea îşi dă seama cine are”, a declarat Zelenski într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa, care se află într-o vizită la Kiev.

Zelenski nu a făcut alte comentarii despre acest subiect.

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit, miercuri, în regiunea rusă Tver. La bord se aflau zece persoane, inclusiv Evgheni Prigojin, şeful Wagner.

Investigatorii ruși au identificat cadavrul lui Evgheni Prigojin după un deget lipsă la o mână, scrie canalul Telegram VchK-OGPU, apropiat de gruparea paramilitară, citând surse. De asemenea, la locul prăbușirii avionului ar fi fost găsit telefonul său.

„O sursă din cadrul Vchk-OGPU a declarat că trupul lui Evgheni Prigojin a fost identificat oficial la morgă. El a fost recunoscut de unul dintre comandanții Wagner. Principalul indiciu a fost absența unui deget. De asemenea, cel de-al doilea lider Wagner, Dmitri Utkin, a fost identificat după înălțime și tatuaje la morgă”, se precizează pe pagina Telegram Vchk-OGPU.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri