Prima reacție a Ucrainei după moartea lui Evgheni Prigojin: Este un semnal către elitele ruse. Putin nu iartă pe nimeni

Data actualizării: Data publicării:
Mihailo-Podoliak
Mihailo Podoliak, principalul consilier al preşedintelui Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Moartea lui Evgheni Prigojin, în urma prăbuşirii unui avion la bordul căruia liderul grupului de mercenari Wagner se afla, este un "semnal" trimis de preşedintele Vladimir Putin elitelor ruse, a apreciat miercuri Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski. 

"Eliminarea spectaculoasă a lui Prigojin şi a comandamentului Wagner la două luni după tentativa de lovitură de stat este un semnal al lui Putin către elitele ruse înainte de alegerile din 2024", a afirmat pe Twitter Mihailo Podoliak, apreciind că "Putin nu iartă pe nimeni".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver.

"Bucătarul lui Putin" a murit, transmite Rosaviația, autoritatea aeriană civilă a Rusiei, care a confirmat că Prigojin se afla la bordul avionului prăbușit, potrivit agenției RIA Novosti. Și adjunctul său, Dmitri Utkin, era în avion. Un al doilea avion al Wagner s-a întors la Moscova.

Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenţii a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi-a oprit după câteva ore subordonaţii care se îndreptau spre Moscova.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri