Primele imagini cu președintele Bashar al-Assad, după atacul Statelor Unite

Data actualizării: Data publicării:
bashar al assad

Președinția Siriei a publicat un scurt clip cu președintele Bashar al-Assad sosind la lucru, în dimineața în care Statele Unite și coaliția internațională a lansat un atac asupra mai multor puncte strategice ale sirienilor.

Regimul sirian a denunţat sâmbătă ''agresiunea barbară şi brutală'' a occidentalilor, după atacuri desfăşurate în cursul nopţii de SUA, Franţa şi Marea Britanie asupra unor baze militare, a relatat agenţia oficială siriană de presă SANA, preluată de AFP şi DPA.

Gavin Williamson, secretarul britanic al Apărării, a declarat că misiunea a fost „una de mare succes”. Potrivit The Guardian, țintele atacului au fost unele laboratoare și depozite de arme chimice: două în Damasc și unul în Homs.

Siria "condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea SUA, Franţei şi Marii Britanii asupra Siriei, care constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional", a spus o sursă din cadrul Ministerului de Externe sirian, citată de SANA.

Aceste atacuri au urmărit "să împiedice" o misiune a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care urma să înceapă sâmbătă o anchetă la Douma privind un presupus atac chimic, conform SANA, scrie Agerpres.

Sursa citată de SANA acuză Occidentul că încearcă astfel să îşi ascundă "minciunile".

Citește și ”Cele mai bine păzite secrete ale mafiei din România. Protocoalele ce nu vor fi desecretizate nici în 1000 de ani”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri