Primii cerșetori romi au ajuns pe străzile din Canada, unde susțin că sunt refugiați

Data actualizării: Data publicării:
romi1

Numărul cerșetorilor romi de pe străzile orașelor din Canada a crescut, iar aceștia susțin că sunt „refugiați din Europa de Est”, unde sunt „persecutați”. City News a realizat un reportaj despre cerșetorii care au ajuns în Canada de la începutul anului, după ce vizele au fost ridicate.

„Multe dintre femeile cu care am stat de vorbă spun că sunt din România, mai exact de etnie romă. O cerșetoare pe nume Adelina ne-a spus că are doar 21 de ani și caută să obțină azil în Canada, după ce și-a lăsat acasă, în Craiova, fetița în vârstă de 3 ani. Ea susține că familia ei este discriminată în țara ei din motive etnice și că nu le este permis să meargă la școală sau să într-un restaurant”, notează City News.

Cele mai multe femei cerșetoare au ajuns în Canada în ultimele trei luni. De la 1 decembrie 2017, vizele pentru Canada au fost ridicate, iar românii care vor să își viziteze prietenii sau familia ori să meargă în scop turistic nu au nevoie decât de pașaport.

Pe de altă parte, mai notează publicația, nu toți cei de etnie romă care ajung în Canada vin la cerșit, ci unii dintre ei încearcă să își obțină actele necesare pentru a locui și munci legal acolo.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri