Primul oficial de la Moscova care recunoaște public că invazia rusă din Ucraina nu merge conform planului

Data actualizării: Data publicării:
Russian President Putin Meets with Russian National Guard Viktor Zolotov
Șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov recunoaște că „operațiunea militară specială” din Ucraina nu merge cum a fost planificată. Foto: Profimedia Images

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-ar fi dorit Kremlinul, cea mai puternică recunoaștere publică de până acum de la Moscova, scrie Reuters.

Șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov a vorbit duminică la o slujbă oficiată de patriarhul ortodox Kirill. Acesta a spus că progresul mai lent al operațiunii este din cauză că „forțele ucrainene de extremă-dreapta se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Comentariile sale au apărut în contradicție cu evaluarea de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus lui Putin că „totul merge conform planului”.

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori”, a spus Zolotov, cândva responsabil de securitatea personală a lui Putin.

„Dar ne îndreptăm pas cu pas spre obiectivul nostru și victoria va fi pentru noi, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră”, a mai spus Zolotov.

Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și unitatea occidentală de a pedepsi Rusia.

Russian President Vladimir Putin, holds a face-to-face meeting with the Commander of the Russian National Guard Viktor Zolotov during the COVID-19, coronavirus pandemic at his office at the Novo-Ogaryovo state residence May 6, 2020 outside Moscow, Russia.
Șeful Gărzii Naționale ruse, Viktor Zolotov. Foto: Profimedia Images

Zolotov este un influent oficial de la Moscova, care a fost cândva șeful securității personale a lui Putin.

Acum conduce Garda Națională, un fel de forță militară internă. Este subordonată direct lui Putin și are forțe desfășurate în Ucraina.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri