Galerie Foto Prinții William și Harry și soțiile lor au apărut din nou împreună în public. Mesajul simbolic pe care l-au transmis

Data actualizării: Data publicării:
Prinții William și Harry și soțiile lor au apărut din nou împreună în public
Prinții William și Harry și soțiile lor au apărut din nou împreună în public. Foto: Profimedia

Într-o demonstrație simbolică de unitate, Prințul William și Prințul Harry au mers unul lângă altul în spatele sicriului Reginei Elisabeta a II-a, când acesta părăsea pentru ultima dată Palatul Buckingham. Împreună cu Regele Charles și alți membri ai Familiei Regale, aceștia s-au îndreptat către Westminster Hall, unde sicriul reginei va fi depus până la înmormântare, relatează BBC.

Vederea celor doi fraților împreună, mergând în spatele sicriului, le evocă britanicilor amintiri emoționante despre înmormântarea mamei lor, Diana, acum 25 de ani. Mulțimile au aplaudat alaiul solemn.

Prinții William și Harry și soțiile lor au apărut din nou împreună în public. Foto: Profimedia
Prinții William și Harry și soțiile lor au apărut din nou împreună în public. Foto: Profimedia

Sicriul Reginei a trecut pe sub balconul Palatului Buckingham, unde în urmă cu doar trei luni suverana a apărut în timpul ceremoniilor Jubileului de Platină.

În spatele sicriului au mers pe jos cei patru copii ai Reginei - Regele Charles, Prințesa Ana și Prințul Edward, în uniformă militară, iar Prințul Andrew îmbrăcat într-un costum. În spatele lor se aflau William, acum Prinț de Wales, și Prințul Harry, care a purtat și el un costum civil.

De data aceasta, cei doi frați au mers unul lângă altul, spre deosebire de înmormântarea Prințului Philip de anul trecut, când mai era o persoană între ei, în ceea ce a fost considerat la acea vreme un semn de separare.

Acest lucru a trasmis un mesaj puternic de unitate a familiei, după numeroase speculații privind tensiunile și dezacordurile dintre ei.

Soțiile lor, Catherine și Meghan, au mers cu mașina la Westminster Hall. Acolo, însă s-au alăturat soților lor pentru a-i aduce un omagiu reginei.

Prințul și prințesa de Wales, William și Catherine, și ducele și ducesa de Sussex, Harry și Meghan, au avut o apariție surpriză, sâmbătă, la castelul Windsor. Ei au ieșit împreună în fața castelului pentru a le mulțumi sutelor de oameni care se adunaseră acolo ca să-i aducă un omagiu Reginei. Au petrecut alături de public peste 40 de minute și au fost primiți cu aplauze și urale.

A fost prima apariție, împreună, a celor doi frați și a soțiilor lor după mai bine de doi ani. Ultima dată au fost văzuți în această formulă de Ziua Commonwealth-ului, pe 9 martie 2020.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri