Prognozele sunt sumbre pentru SUA, iar epidemia nu dă niciun semn de încetinire: Încă 20.000 de morți în 3 săptămâni

Data publicării:
coronavirus femeie cu mască
Foto: Profimedia Images

Statele Unite au raportat mai multe decese cauzate de infecția cu coronavirus decât orice altă țară din lume. În condițiile în care numărul morților a depășit deja 150.000 iar rata infectărilor este foarte mare, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor spune că încă 20.000 de americani își vor pierde viața în următoarele trei săptămâni din cauza infecției COVID-19, scrie CNN.

Prognoza publicată de CDC arată că bilanțul deceselor va depăși 173.000 până în 22 august. Până acum, de la începutul pandemiei, au murit deja aproximativ 154.447 de cetățeni americani. În toata țara, autoritățile locale și oficiali sanitari îndeamnă populația să respecte regulile de limitare a răspândirii, însă se confruntă cu lipsa de interes a tinerilor, mai ales, de a le respecta.

Statele Unite se află într-o nouă tendință ascedentă, cu aproximativ 60.000-70.000 de infectări zilnice și cu cele mai mari state ale Uniunii americane transformate în imense focare de infecție – California, Florida și Texas sunt, în acest moment, cele mai afectate de epidemie.

Experții spun că purtarea măștii și respectarea distanțării ar micșora semnificativ capacitatea de transmisie – doar două săptămâni de respectare a regulilor au redus capacitatea de transmisie cu 65% la nivel global.

„Vedem că în statele în care s-au implementat și se respectă regulile există reduceri semnificative ale capacității de transmisie spre deosebire de statele în care nu se întâmplă acest lucru”, spune Daniel McGrail, cercetător din Texas.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri