Protest al polițiștilor în Franța. Sondajele spun că aceștia votează pentru Marine Le Pen, Macron încearcă să le câștige simpatia

Data actualizării: Data publicării:
ministrul de interne al frantei, gerard darmanin, tinut de doi ofiteri de paza in mijlocul unui protest
Gerard Darmanin, ministrul de interne al Franței, a vrut neapărat să participe la protestul polițiștilor. Sursa foto: Profimedia

Mii de polițiști au protestat miercuri în fața Parlamentului francez, acuzând atacurile la care sunt supuși și lipsa de siguranță în timpul serviciului. Polițiștii francezi, criticați pentru agresivitatea lor în timpul demonstrațiilor civile, cer pedepse mai grele pentru cei care atacă forțele de ordine, ca urmare a uciderii mai multor ofițeri în ultimele luni. 

În urmă cu două săptămâni, a fost împușcat mortal un ofițer de 36 de ani, în Avignon, unde se afla într-o misiune anti-drog. Luna trecută, un politist a fost înjunghiat în fața secției sale de poliție din Paris. 

Ministrul de interne, Gerard Darmanin, a fost huiduit în timpul protestului de miercuri, dar a anunțat că li se alătură subordonaților săi, fapt care a generat critici și a alimentat teoria conform căreia administrația Macron încearcă să câștige simpatia alegătorilor de extremă dreapta pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. 

Sondajele de opinie arată că va exista un al doilea tur de scrutin între Macron și Marine Le Pen, lupta fiind strânsă. 

La protest își anunțaseră prezenta și Jordan Bardella, numărul doi în partidul lui Le Pen, dar și liderul socialiștilor, Olivier Faure, precum și cel al Partidului Comunist. 

Ziarul Le Point a publicat recent un sondaj de opinie care arăta că 60% dintre polițiștii francezi vor vota pentru Frontul Național la alegerile viitoare, scrie The Guardian. 

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri