Putin ar putea semnala în curând că va candida din nou la președinția Rusiei

Data publicării:
Vladimir Putin bea ceai, mănâncă prăjituri în timp ce zâmbește la un soldat rus
Vladimir Putin împlinește în octombrie 71 de ani. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea semnala, luna viitoare, că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024, a relatat marţi cotidianul Kommersant, preluat de Reuters, care notează că acest lucru ar deschide calea pentru rămânerea la putere a lui Putin cel puţin până în 2030.

În cadrul unei conferinţe prevăzute să aibă loc în noiembrie, Vladimir Putin ar putea anunţa, potrivit unor oficiali, că urmează să participe la alegerile prezidenţiale din martie, a scris Kommersant, citând surse neidentificate apropiate de administraţia prezidenţială, informează Agerpres.

Cotidianul Kommersant, unul din cele mai respectate din Rusia, a menţionat că există totuşi şi alte scenarii în legătură cu ce ar urma să facă Putin la conferinţa respectivă şi că decizia finală îi revine doar acestuia. Kremlinul nu a comentat deocamdată aceste informaţii.

Vladimir Putin, care a preluat preşedinţia Rusiei de la Boris Elţin în ultima zi din 1999, ocupă deja această funcţie de mai mult timp decât orice alt lider rus de la Iosif Stalin încoace, depăşindu-l chiar şi pe Leonid Brejnev, care a condus URSS timp de 18 ani.

Pe 7 octombrie Putin împlineşte 71 de ani.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri