Putin, după ce au fugit rușii din țară: Trebuie corectate greșelile din timpul mobilizării și aduși acasă cei trimiși ilegal pe front

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin,încruntat
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a cerut joi ca greșelile făcute în timpul mobilizării parțiale să fie „îndreptate”, iar cei care au fost recrutați fără motiv să se întoarcă acasă.

„În cadrul activităților de mobilizare se ridică multe întrebări - s-au primit multe multe informații de la cetățeni pe acest subiect, despre recrutare, despre calitatea dotărilor, despre condițiile de trai și alte chestiuni. Trebuie să îndreptăm toate greșelile și să împiedicăm să se mai întâmple pe viitor”, a declarat Vladimir Putin joi, în cadrul Consiliului de Securitate, potrivit TASS.

„Trebuie analizat fiecare astfel de caz în parte și, dacă s-au făcut greșeli, trebuie corectate - pentru a se întoarce acasă cei care au fost recrutați fără motiv”, a mai spus Putin.

Decretul de mobilizare parțială semnat de Vladimir Putin în urmă cu o săptămână a declanșat un adevărat exod al bărbaților ruși, care au părăsit țara pentru a evita să fie trimiși pe front.

Acțiunea de mobilizare a creat haos la centrele de recrutare și în scurt timp au apărut nenumărate plângeri de abuzuri și de mobilizare a unor bărbați care nu îndeplineau condiții de recrutare.

În același timp, decretul lui Putin a stârnit și un val de proteste în țară, din capitala Moscova până în extremul orient, mii de oameni ieșind în stradă împotriva mobilizării.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri