Video "Putin își bate cuie în propriul sicriu". Fostul parașutist rus care a criticat războiul dezvăluie ceea ce nimeni nu are curaj să spună

Data actualizării: Data publicării:
pavel filatiev
Pavel Filatiev a expus ororile războiului din Ucraina într-un document de 141 de pagini publicat pe o rețea socială. FOTO: Profimedia Images

Pavel Filatiev, fostul parașutist rus care a expus ororile războiului din Ucraina într-un document de 141 de pagini publicat pe o rețea socială, susține într-un interviu că "Rusia a pierdut deja războiul" din Ucraina și "Putin își bate cuie în propriul sicriu. "

"În armata rusă există întotdeauna probleme la toate nivelurile. Cu mâncarea, de exemplu. Se fură mâncare de la cantină și se servește mâncare expirată", a spus el pentru BFMTV . 

"Sunt și probleme cu echipamentul. Armele sunt deseori stricate și nu sunt depozitate corespunzător, dar conducerea nu îndrăznește să vorbească despre asta. Nu este Primul Război Mondial sau al Doilea Război Mondial, unde se dădeau arme oamenilor și erau trimiși în tranșee. Acest conflict pune față în față  două state diferite, dar poate fi comparat cu un război civil", a spus el.

Potrivit lui Filatiev, "Putin a pierdut deja și va continua să piardă. Își bate tot mai multe cuie în propriul sicriu". "Dacă cuiva i s-ar fi spus anul trecut la ce se va ajunge acum, nu ar fi crezut. Așa că nu putem exclude că ar putea fi folosite arme nucleare".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În vârstă de 33 de ani, Pavel Filatiev este primul militar rus activ care a criticat public invazia. Fostul parașutist a publicat pe o rețea socială un document de 141 de pagini în care a condamnat invazia și a spus că "totul este o minciună".

A fost prima mărturie publică de această amploare. De teamă să nu fie arestat, s-a ascuns timp de mai bine de o săptămână, dormind în fiecare noapte în alt hotel. Apoi a reușit să plece din Rusia.

Filatiev a fost implicat în luptele pentru cucerirea orașului Nikolaev, dar a fost evacuat de pe front fiind rănit.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri