Putin nu iese nici la urne. La alegerile regionale din Rusia, președintele Federației a votat online

Data publicării:
Vladimir Putin în fața unui desktop, a votat online
Votarea online este posibilă în mai multe regiuni ruseşti, inclusiv în capitala Moscova. Foto: Vladimir Putin / Sursa foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a votat online sâmbătă în cadrul alegerilor regionale programate să dureze trei zile în Rusia. Acesta i-a invitat pe rusi să participe la vot, potrivit France Presse, preluată de Agerpres.

"Îi invit pe locuitorii regiunilor în care se desfăşoară alegerile în prezent să participe" la vot, a transmis Putin într-o înregistrare video difuzată de Kremlin.

"Cu atât mai mult cu cât procedurile electorale sunt organizate în ţara noastră în modul cel mai confortabil posibil", a adăugat preşedintele rus, aşezat în faţa unui calculator, în biroul său.

Alegerile regionale în Rusia, organizate pentru a desemna guvernatori, deputaţi regionali şi aleşi municipali, sunt prevăzute să se desfăşoare timp de trei zile în ţară, de vineri până duminică, scopul fiind de a permite la maximum alegătorilor să voteze, potrivit autorităţilor.

Votarea online este de asemenea posibilă în mai multe regiuni ruseşti, inclusiv în capitala Moscova.

În acest an, Rusia a organizat scrutinul şi în patru regiuni ucrainene aflate sub controlul său parţial - Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est).

"Sper că fiecare dintre dumneavoastră va da dovadă de o abordare civilă responsabilă", a subliniat Putin, înainte de a-şi exprima votul online.

"Multumesc, aţi votat cu succes", se putea citi apoi pe ecranul calculatorului său.

Duminică este considerată ziua principală a acestor alegeri regionale, când în mod tradiţional se aşteaptă un aflux mai important de alegători .

Primele rezultate ar urma să fie anunţate în noaptea de duminică spre luni, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri