Ramzan Kadîrov spune că, până la urmă, Rusia va cuceri Kievul

Data actualizării: Data publicării:
Ramzan Kadîrov, liderul cecen
Ramzan Kadîrov, liderul cecen FOTO: Profimedia Images

Ramzan Kadîrov, liderul cecen, a spus luni că va avea loc o ofensivă a forțelor ruse nu numai la Mariupol, ci și la Kiev și în alte orașe ucrainene.

„Va avea loc o ofensivă... nu numai asupra orașului Mariupol, ci și în alte locuri, orașe și sate”, a spus Kadîrov într-un videoclip postat pe canalul lui de Telegram, potrivit Reuters.

„Lugansk și Donețk - le vom elibera complet, în primul rând... și apoi vom lua Kievul și toate celelalte orașe”, a mai spus el.

Ramzan Kadîrov, care se consideră „soldatul” președintelui rus Vladimir Putin, a spus că nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la soarta Kievului. „Vă asigur: nu vom face niciun pas înapoi”, mai spune în înregistrarea video.

Liderul cecen a fost acuzat în repetate rânduri de Statele Unite și Uniunea Europeană de încălcări ale drepturilor omului, însă el neagă asta.

Moscova a purtat două războaie cu separatiștii în Cecenia - o regiune din sudul Rusiei cu populație majoritar musulmană - după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991. Dar de atunci Rusia a direcționat sume uriașe de bani în regiune pentru reconstrucție și i-a oferit lui Ramzan Kadîrov în mare măsură autonomie.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri