Răpirea lui Cleo Smith. Ancheta în cazul care a șocat Australia este departe de final, polițiștii au o nouă pistă

Data actualizării: Data publicării:
cleo smith fetita rapita in australia
FOTO: Profimedia Images

Polițiștii din Australia investighează dacă o altă persoană ar fi putut fi implicată în răpirea lui Cleo Smith, fetița în vârstă de patru ani, care a fost salvată din casa unui bărbat săptămâna trecută, scrie BBC. Ea a fost găsită după 18 zile de la dispariția din cortul familiei, dintr-un camping.

Dispariția ei a declanșat căutări de proporții, fata fiind găsită într-un final chiar în orașul ei natal, Carnarvon. În acest caz a fost arestat Terence Darrell Kelly, în vârstă de 36 de ani, care a fost acuzat de răpire. Bărbatul a fost dus cu avionul la o închisoare de maximă securitate din Perth, la 900 km sud de Carnarvon.

Ancheta în acest caz continuă însă. Anchetatorii s-au întors luni în oraș, pentru a investiga dacă bărbatul care a răpit-o pe Cleo a acționat singur sau a fost ajutat și de alte persoane.

Detectivul Cameron Blaine a făcut apel la localnici care au informații să le spună anchetatorilor.

La momentul salvării, poliția a transmis că Terence Kelly acționase singur. Ei nu au dezvăluit prea multe informații de atunci.

Marți, Daily Mail Australia a transmis că poliția investighează dacă în răpire ar fi fost implicată o femeie, care în timpul cât fetița a stat în casa unde a fost găsită ar fi ajutat-o să se îmbrace și să se pieptene.

Cleo a fost găsită în siguranță miercurea trecută, în casa lui Terence Kelly.

Familia ei a transmis atunci un mesaj de recunoștință celor care au salvat-o.

Bărbatul acuzat a fost arestat pentru răpirea unui copil mai mic de 16 ani. El a a fost arestat până în 6 decembrie, când va fi adus din nou în fața judecătorilor.

Presă: Terence Darrell Kelly avea acasă o cameră plină cu păpuși

Bărbatul avea în casă o cameră plină cu păpuși, a scris The Sydney Morning Herald.

De altfel, pe rețelele sociale au apărut clipuri în care Kelly era în camera respectivă, iar unele păpuși erau încă nedesfăcute din ambalaj.

În aprilie 2020, el a postat pe Facebook mai multe selfie-uri în care este la volan și are în mână și câteva păpuși.

"Îmi place să-mi iau păpușile la plimbare cu mașina, să le aranjez părul și să fac selfie cu ele", scria el.

Într-o altă postare din iulie 2020, el apare îmbrăcat cu un tricou cu logo-ul Bratz, în timp ce ține în mâini două păpuși Bratz.

O angajată de la magazinul din Carnarvon a spus că i-a vândut bărbatului mai multe păpuși de-a lungul anilor și că el a cerut ca ele să fie împachetate ca pentru a fi oferite cadou.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri