Reacția Casei Albe, după moartea lui Navalnîi: „Vedem ce facem după ce se confirmă”

Data actualizării: Data publicării:
aleksei navalnii
FOTO: Profimedia Images

Moartea opozantului rus Alexei Navalnîi, „în cazul în care se confirmă, este o teribilă tragedie”, a declarat vineri, într-un interviu acordat postului NPR, consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan. De asemenea, a mai explicat că SUA vor decide ce vor face ulterior, relatează AFP, citată de News.ro.

„Având în vedere lunga şi sordida tendinţă a Guvernului rus de a le face rău opozanţilor săi, întrebări evidente se pun cu privire la ceea ce tocmai s-a întâmplat”, denunţă el.

Statele Unite încearcă să confirme această informaţie cu privire la moartea lui Aleksei Navalnîi, după care va „decide drumul de urmat”, avertizează Sullivan.

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi a murit, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus, vineri.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani.

„După o plimbare în districtul autonom Iamalo-Neneția, Navalnîi s-a simțit rău și aproape imediat și-a pierdut cunoștința. Paramedicii au declarat decesul deținutului”, au transmis autoritățile penitenciare din Rusia.

Conform autorităților penitenciarului, au fost chemați medicii, dar aceștia nu au putut să-l mai resusciteze pe Navalnîi.

Avocatul lui Navalnîi, Leonid Soloviov, a declarat pentru presa din Rusia că nu va face încă niciun comentariu în privința decesului disidentului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri