Reacția Kremlinului după dezvăluirile Pandora Papers legate de Putin: Când vor fi publicate lucruri serioase, le vom citi cu interes

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin cu degetul la bărbie
Foto: Profimedia Images

Kremlinul nu vede nicio dovadă de corupție care să-l incrimineze pe președintele rus, Vladimir Putin, în informațiile care au apărut în urma investigației Pandora Papers, relatează Reuters.

Întrebat despre imensa scurgere de informații în care apar mai multe nume ale apropiaților lui Vladimir Putin în legătură cu proprietăți de lux la Monaco, companii paravan offshore și averi ascunse obținute prin corupție de când Putin se află la putere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a pus la îndoială veridicitatea informațiilor și a spus că „până ce se va publica ceva pe care Moscova să-l considere de încredere”, nu există planuri de a verifica informațiile.

„Până acum nu este clar ce-i cu informațiile astea și la ce se referă ele. Dacă vor fi publicate lucruri serioase, bazate pe ceva concret și specific, atunci le vom citi cu interes. Sincer vorbind, nu am văzut nimic care să aibă legătură cu averi ascunse ale anturajului lui Putin acolo”, a spus Peskov.

Concluziile Pandora Papers în legătură cu președintele rus sunt că Putin nu i-a îmblânzit pe oligarhi, ci a construit un nou sistem feudal, în care prietenii săi și asociații KGB-ului au fost principalii beneficiari. Unii au dobândit averi imense, dar suspiciunea jurnaliștilor este că această bogăție nu este a lor în mod real. 

Informațiile din Pandora Papers arată legături ale lui Vladimir Putin cu proprietăți în Monaco și averi ascunse ale prietenilor și apropiaților săi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri