Video Reacția lui Zelenski când a aflat că Germania va livra tancuri Leopard Ucrainei. Era în mijlocul unui interviu

Data actualizării: Data publicării:
zelenski cu figura uimita
Volodimir Zelenski a aflat în timpul unui interviu că Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard Ucrainei. Sursă foto: captură video Sky News

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost anunțat în mijlocul unui interviu pentru canalul Sky News că Germania a aprobat trimiterea de tancuri Leopard în Ucraina. El tocmai discuta cu reporterul această chestiune, când a primit vestea.

Jurnalista Sky News a deschis subiectul tancurilor Leopard care vor veni în sprijinul armatei ucrainene, însă Volodimir Zelenski s-a arătat reținut, neștiind că Germania a aprobat oficial livrarea blindatelor către Ucraina. În acel moment, vestea i-a fost dată de un purtător de cuvânt.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reporter: - Tancuri Leopard 2 vin din Europa. Bănuiesc că sunteți ușurat.

V. Zelenski: - Nu încă.

Apoi se uită în stânga lui, de unde se pare că cineva îi comunică ceva.

V. Zelenski: - Aaa, chiar acum? Scholz? Am programată o convorbire cu Scholz (cancelarul Germaniei, Olaf Scholz - n.r.).

Se întoarce la reporter.

V. Zelenski: - Purtătorul meu de cuvânt tocmai mi-a spus că Scholz a fost de acord să ne dea tancuri Leopard. O să am o convorbire cu el imediat după interviu. Sunt foarte fericit. Vreau să mulțumesc Germaniei, Marii Britanii și Statelor Unite că au luat această decizie. Sunt foarte recunoscător lumii întregi pentru sprijinul pentru Ucraina. Dar, ca să vorbim drept, numărul tancurilor și termenul de livrare sunt critice. 

Guvernul german a confirmat miercuri că decizia de a trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina a fost anunțată de cancelarul Scholz în cadrul unei ședințe de cabinet. 

Anunțul Berlinului a fost urmat de Statele Unite, care au transmis prin vocea lui Joe Biden că vor contribui cu 31 de tancuri grele Abrams M1 în Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri