Record de cazuri zilnice de Covid în Grecia. Este cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei

Data publicării:
medic in ambulanta
Record al numărului de cazuri de Covid în Grecia. Foto: Profimedia Images

Grecia a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr zilnic de infectări cu Covid-19 de la izbucnirea pandemiei la începutul anului trecut, relatează Reuters. "Atât timp cât există persoane nevaccinate, virusul găseşte terenul potrivit pentru a se răspândi", au transmis reprezentanții Guvernului de la Atena. 

Grecia a înregistrat 5.449 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Alte 52 de persoane au murit din cauza COVID-19, totalul deceselor ajungând la 15.990, iar cel al contagierilor la 747.595. 

Giannis Oikonomou, un purtător de cuvânt al guvernului, a declarat că este "urgent" să crească numărul vaccinărilor, care au înregistrat un ritm mai lent decât au anticipat autorităţile.

"Nu am terminat încă cu COVID-19. Atât timp cât există persoane nevaccinate, virusul găseşte terenul potrivit pentru a se răspândi", a spus, luni, Oikonomou într-o conferinţă de presă.

"Deplângem pierderea de vieţi omeneşti din cauza nevaccinării, iar acest lucru nu poate şi nu ar trebui să continue", a mai spus purtătorul de cuvânt al guvernului elen, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Aproximativ 60,5% dintre greci sunt vaccinaţi anti-COVID-19, mai puţin decât media Uniunii Europene de 64,7%, conform ultimelor date disponibile.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri