Video Exclusiv Reprezentant al diplomației israeliene: Trebuie să atacăm Hamas, ca Hamas să nu vă atace pe voi, în România, sau alte locuri de pe glob

Data actualizării: Data publicării:
diplomat-israelian-digi24

Obiectivul Israelului în Fâșia Gaza este distrugerea totală a grupării Hamas, spune purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al statului Israel, într-un interviu pentru Digi24. În același timp, acesta susține că multe dintre eforturile diplomatice din ultima perioadă nu sunt sincere, sunt doar încercări ale prietenilor teroriștilor să tragă de timp.

 

Alin Borcea, reporter Digi24: Ce mai așteaptă Israel? Diplomație? Să salveze ostaticii? Sau este altceva?

Joel Lion: Noi folosim tot ce putem ca să îndeplinim cele două obiective ale războiului. Primul obiectiv este eliminarea amenințării Hamas. Trebuie să atacăm Hamas, ca Hamas să nu vă atace pe voi, în România. Trebuie să atacăm Hamas, ca Hamas să nu atace oamenii din Moldova, sau oamenii de oriunde din Europa, din Statele Unite sau din alte locuri de pe glob.

Oamenii nu înțeleg că avem de-a face cu o gașcă barbară și fanatică de monștri. Acesta este primul obiectiv, să eliminăm autoritatea Hamas și pericolul Hamas. Al doilea obiectiv, deși cele două obiective au valoare egală, este să eliberăm ostaticii. Cum face Israel asta... Lumea așteaptă o operațiune terestră. Foarte bine! Lumea așteaptă o operațiune terestră, dar dacă nu este cea mai bună strategie pentru a îndeplini obiectivele, nu va avea loc acum. Va avea loc când va fi cazul.

Alin Borcea, reporter Digi24: Credeți că eforturile diplomatice sunt unele oneste sau doar încercări ale Hamas și ale susținătorilor săi să tragă de timp, ca teroriștii să se pregătească mai bine?

Joel Lion: Sunt doar pentru a trage de timp. Uitați-vă ce s-a întâmplat la acel summit (n.red. summitul de pace de la Cairo). Nu au condamnat Hamas, nu au spus nimic despre cei 1.300 de israelieni masacrați, nu au spus nimic despre cei 40 de bebeluși decapitați. Nu au spus nimic.

Cum să fie summit de pace? Este doar parte a propagandei Hamas, de a arunca praf în ochi întregii lumi, ca lumea să uite ce s-a întâmplat. Lumea are memorie scurtă, și nu mai ține minte legătura dintre cauză și efect. Cei care merg să protesteze, despre care sunt convins că sunt toți plătiți de Iran să protesteze, că Iran este un mare sponsor al Hamas, au aceeași ideologie, vor ca statul Israel să fie șters de pe fața Pământului. Cred că sunt plătiți sau sunt idioți utili. Oamenii au uitat ce s-a întâmplat, au uitat de relația cauză-efect.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri