Rishi Sunak a fost primit de Regele Charles la Palatul Buckingham și a devenit, oficial, premier

Data actualizării: Data publicării:
Regele dă mâna cu Rishi Sunak
Regele Charles i-a încredințat mandatul de prim-ministru lui Rishi Sunak. Foto: Profimedia Images

Rishi Sunak a ajuns la Palatul Buckingham și a avut prima sa întâlnire oficială cu Regele Charles al III-lea care i-a încredințat mandatul de a forma guvernul Regatului Unit. Astfel, Rishi Sunak a devenit prim-ministrul țării, al treilea în ultimele luni, după plecarea lui Boris Johnson în vară și după un mandat scurt dar haotic al predecesoarei sale, Liz Truss.

Numirea lui Rishi Sunak în fruntea guvernului de la Londra este prima făcută de Regele Charles al III-lea, care a urcat pe tron la începutul lunii septembrie, după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Rishi Sunak și-a început primul discurs ca prim-ministru

Rishi Sunak nu a criticat-o pe predecesoarea lui în discursul de inaugurare, spunând că i-a admirat „tenacitatea” și că greșelile sale nu au fost făcute din „reavoință, din contră”.

„În orice caz, greșelile sunt greșeli. Eu am fost ales să repar aceste greșeli”, a adăugat prim-ministrul Regatului Unit.

„Cât timp am fost cancelar (n. red. - ministru de finanțe) am făcut tot ce am putut pentru a proteja oamenii și afacerile lor. Ca premier, voi veni cu aceeași compasiune pentru provocările cu care ne confruntăm astăzi. Nu voi lăsa generațiile următoare cu o datorie de plătit doar pentru că noi am fost prea slabi ca s-o plătim.

Voi uni țara noastră nu cu vorbe, ci cu acțiuni. Voi munci în fiecare zi pentru a livra lucruri bune pentru voi”, a declarat Rishi Sunak din fața reședinței oficiale.

„Guvernul meu va avea integritate, profesionalism și va fi responsabil la toate nivelurile. Încrederea se câștigă, iar eu o voi câștiga pe a voastră”, a adăugat el.

 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri