Rodney Alcala, un ucigaș în serie condamnat la moarte, a murit înainte de a fi executat

Data publicării:
Rodney Alcala
Rodney Alcala. Foto: Getty Images

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, condamnat la moarte în statul California pentru uciderea unei fete de 12 ani și a altor patru femei a murit sâmbătă din cauze naturale, într-un spital lângă închisoarea de stat Corcoran, relatează BBC.

Alcala, cunoscut sub numele de „Dating Game Killer”, după ce a participat la o emisiune TV din SUA, a fost condamnat în 2010. Pe lângă crimele din California, el a pledat vinovat și pentru asasinarea altor două femei din New York.

Alcala a fost condamnat la moarte în districtul Orange în 1980 pentru răpirea și uciderea lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani. Sentința sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i s-a permis un nou proces. A primit aceeași pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi care îl leagă pe Alcala de celelalte crime din California. La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum și a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani în perioada 1977 - 1979, mai scrie BBC, citat de Mediafax.

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie chestiona trei bărbați ascunși, înainte de a alege unul pe baza răspunsurilor sale. Alcala a fost selectată la sfârșitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversație în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

În 2012, Alcala a fost condamnat la New York pe viață.

În prezent, în California există aproximativ 700 de condamnați la moarte, însă guvernatorul Gavin Newsom a dispus un moratoriu asupra execuțiilor.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri